Ni har väl köpt Jultidningar?





..eller finner ni sådant ointressant? Kanske läser ni inte böcker, eller finns ni det som en överdriven lyx nu när julen är så nära och man behöver sina pengar till annat? Eller så köpte ni helt enkelt något som ni gör varje år, pga att ni samlar eller liknande. Jag tycker nog inte av ovan nämda saker, utan kollar igenom och sen köper jag nog om det finns något av intresse. Detta året blev den en bok som heter "Sten,vatten & Belysning i din trädgård" av Britt-Louise och Göran Malm. Känns kanske lite väl opassande så här mitt i vintern och en massa snödrivor. Men man får hålla sig till tåls.

Störande Ljud



Ja den där David Batra har då grejjer för sig. Inte  nog med att skrattade tills jag grät när jag läste boken "Den som inte tar bort luddet ska dö" utan nu kommer han med en skiva där det är en massa irriterande ljud på. Du hittar den hos DesignTorget.


Pris: 95:-


The House Book



Jag måste bara tipsa om boken "The House Book" som är spräng fylld på hela 520 sidor av vackra minnesvärda och fantastiska hus. En jädra massa intressant läsning vill säga om du är intresserad av just hus och hur de är byggda.

Just nu är den dessutom på rea hos Urban Living så passa på! Det är en kartonage i en aning större modell än en pocket.


Pris: Hos Urban Living 110:- , Hos Bokus 188:-


Bekväm?



Om du är trött på att leta efter alla böcker i en bokhandle kanske du kan hitta den du söker på Svt´s shoppingsida. Där finns många böcker som kommer från olika program som du kan se just på Svt´s kanaler. Såsom bl a Niclas mat, Antikrundan och Fråga Doktorn. Dessutom finns det massor med andra saker att köpa också!

Handgjorda Fotoalbum



Ibland så ser man vackra detaljer som har något alldeles extra, och det tycker jag verkligen dessa handgjorda fotalbum har. De är alla i skinn med snörning fram och kan köpas hos Gusto Store.


Pris: 695:-


Kärleksförklaring



Om du har svårt att hitta den allra perfekta kärleksförklaringen till Alla Hjärtans Dag så kanske du skulle köpa dig denna boken som finns hos Bluebox. Här fyller du i allt som den första kyssen till vardagssysslor och ger till din älskade.


Pris: 150:-


Rörstrand under 280 år



Om du vill veta Rörstrands historia under 280 år så ska du helt enkelt köpa boken med samma namn. Boken finns att köpa hos Bokus.


Pris: 252:-


Holy Plocket



Plocket är en bok som du kan samla alldeles egna texter i som du beställer tillsammans med bokomslaget. Det finns en sida där du kan beställa din egna plocket med massor av information som kanske förklarar konceptet bättre än jag, så ta en titt.


Pris: 120:- för en inbunden bok med ca 50 sidor, varje sida kostar 1,50:-


101 saker...



…som du bör veta hur man gör" är en bok som alla verkligen borde ha. Där finns 101 förklaringar till allt du önskar du visste och allt du igentligen behöver lära dig. Som tex hur du stoppar näsblod, hur man undviker jetlag och hur man verkligen ska borsta tänderna. Boken finns att köpa hos bla PidBokus.


Pris: 99:-


My Photo Fun



För dig med ordningsinne och för dig som blir galen av att limmet torkar och bilderna faller ur efter ett tag i ditt fotoalbum. Jag tycker ju dessa album är vackrast som man limmar in bilderna i. Men hos My Photo Fun kan du få ett sånt album där bilderna trycks på sidorna istället och kan aldrig ramla ut. Fiffigt och ordningsamt;). Finns i olika storlekar. Mjukvaran är gratis och kan laddas ner på deras hemsida, så du kan placera dina bilder som du önskar.


Pris: fr. ca 140:-


Vinterkalas



Boken "Vinterkalas" är för pyntsugna själar, och till jul är det ju extra mycket pynt som ska utföras. Boken är perfekt med en massa roliga saker att pyssla med. Den finns hos Pid.


Pris: 366:-


Resa till Paris?



Ska du resa till Paris, och är en shoppingberoende som jag, då ska du köpa boken "Cool Shops Paris". Där finns massor med tips om butiker du bara måste besöka. Boken finns att köpa hos Gusto Store.


Pris: 185:-


Vackert Fotoalbum



Är du trött på de gamla vanliga fotoalbumen? Vill du ha nåt alldeles speciellt för dina foton? African touch har ett alldeles speciellt vackert fotoalbum i 22x22cm. I like.


Pris: 55:-


Nybygge i Dubai







Källa

Härlig Arkitektur!











Bilder hittade här.

Archipod

 

Jag är en sådan människa som gärna är öppen för allt, och jag skulle nog bara tycka det var spännande och roligt att få testa på att ha ett rum i en Archipod. Detta ska vara som ett extrarum ute i trägården där man kan sitta och spåna och vara i sina egna tankar.


Pris: från ca 120.000:-


Kalmar Konstmuseum



Bild: Vy över Kalmar Slott från Museet

Det tog sin lilla tid men nu har jag utforskat det nya Museet som byggdes upp mitt i slottsparken i Kalmar. Nymodernt och flashigt och precis i min stil. Många klagar över att det inte passar in, jag personligen tycker det är vackert som bara den. Byggnaden med sitt kolsvarta hölje och innerhåll i bara betonggrå. 4 Plan med olika teman på uställningar. Kan ju säga att 40 riksdaler inte är så mycket att pipa om heller för att få gå in och njuta av arkitekturen.


Lammet & Grisen


Bilder: www.lammet.nu

Har ni någon gång varit och ätit er mätta på Lammet & Grisen, på Öland? Där var vi i förrgår och åt tills vi nästan sprack. Det är ett måste varje år att åka dit och njuta av den fantastiska maten och mysiga miljön. Det är som att sitta på en lite mer inbyggd altan, och dessutom har dom alltid ett band som spelar.

Kvällen avslutas ju med att man köper sig en kaffedrink i baren och går upp och sätter sig på deras takterass och njuter efter maten. Där har man utsikt över Alvaret och vattnet.

Lammet & Grisen finns ju även i Sälen på Vintrarna. Så vare sig ni är där eller på Öland så är det värt den härliga upplevelsen att äta där.


Bananhuset



Bild: dn.se

Jag tycker det är riktigt häftigt alla dessa häftiga hus som finns i Fristaden Cristiania i Köpenhamn, Danmark. Ovan är det såkallade "Bananhuset" som sägs vara det "Resandes hus." Läs mer här.


Funkiskärlek



Alla ni som gillar Jabo Exteriörs funkisstuga på 15kvm räcker upp en hand! I do I do! Skulle så vilja ha denna som gäststuga eller något på tomten. Som himla modernt läcker. Jag fyller år om en månad, ni som känner er manade;) *hint* Stugan finns att inhandla hos Beijer Bygg.


Pris: 39.450:-


Smedshammar + Holmberg







Kan man bli mer än lycklig och deppig på en och samma gång när man ser alla dessa underbart underbara hus som kommer från Smedshammar + Holmberg? Jag vill äga allihopa..Nästan lite jobbigt om man nu mot all (icke trolig) förmodan fick välja ett av dem skulle bli ens framtida hem. De vore ju som att nypa sig i armen. Om du nu mot all förmodan anser att du har en möjlighet till att kanske få äga ett av dessa hus så kan du surfa in på deras sida och läsa mer. Ovan är några av mina favoriter!

Push Button House




Illy är ett företag som specialiserat sig på Kaffe. Tillsammans med designern Adam Kalkin har de skapat en container, som bara av ett knapptryck öppnar sig och trollar fram en 5 rummare med allt det man kan tänkas behöva i ett hem. Just nu kan du ser denna Time Warner Centre i centrala New York.

Ishotell & Kyrka



Det vore ju helt fantastisk att kunna skulptera i is. Då jag är en himla frusen människa så skulle jag aldrig stå ut, men tjejen Tjåsa är inte dålig. Kolla in hennes skapelser på Ice Art. Hon har varit med på Ishotellet i Jukkasjärvi och har även skapat kyrkor och biosalong i is.

Enkelrum



Vill du ha en lite friggebod eller kanske bara ett litet extrarum så hittar du det rätt och slätt hos Enkelrum. När huset kommer är det färdigbyggt och lyfts helt enkelt bara dit med lyftkran. Husen finns från 15 upp till 60 kvm och allt inuti ingår i priset. Dessutom är dom vinterbonade. Kanske istället för lägenhet?


Pris: fr. 129.000:-


Palm Beach



Häftigt hotell som ligger i Maspalomas på Gran Canaria. Okej, halva Sverige åker till Gran Canaria varje år så ingen borde missat detta hotell som fortfarande har en färglad underton från 70 talet. Men är det så att du råkat missa de, så ta in där nästa gång du reser dit;)

Earthship



Detta är framtidens hus. Earthship är nästan gjort bara i återanvänt material. På taket sitter solceller så att man ska slippa dra en massa el. Man återanvänder regnvattnet som samlas på taket för att spara in på vattenransoneringen. Detta är verkligen ett miljövänligt hus. Huset finns i Brighton i England bla. Lär mer här.


Timmerhus



Gud, ibland börjar man fundera över ett Timmerhus när man ser dessa bilder. Gud vad häftigt. Det kanske inte ser alltför kul ut från utsidan, men insidan är ju fantastisk! De kostar inte mycket heller. Intresserad att titta, gör det här.


Pris: 1.600 000:-


Öppna ett Diner?



Matti Surronen skapade detta lilla "hus", "rum" ja kalla det vad du vill 1971, som kallas Venturo CF 45. Det är faktiskt på hela 45 kvm. Men visst är det futuristiskt? Skulle passa bra som ett litet fik eller ett litet hambugerställe. Genom Zimmerdahl kan man köpa detta faktiskt.


Pris: Fås vid förfrågan.


Turning Torso



Har du varit sugen på att veta hur det sur ut inuti Turning Torso i Malmö? Här finns det lite bilder du kan titta in om du inte har möjlighet att att ta dig till vare sig Malmö eller inne i Byggnaden.

Hotell Semiramis



Designhotellet "Semiramis" är ett ställe där Karim Rashid har fått använda all sin fantasi. Hotellet ligger i Athen och är extremt utspaceat med alla färger. Här finns även friskhetsaktiviteter som Yoga, Gym och massage bl a. Det lär ju vara en upplevelse att vistas här en natt.


Hotel Duomo





Hotell Duomo i Rimini på Italiens västkust, ca 25 mil söder om Venedig är ett hotell som är ritat av designern Ron Arad. Bilderna ovan säger ju allt. Man förstår att det är han som har ritat det på inredning och utformning. Så ska du åka till Italien är detta verkligen en ställe att sova över på.

Ska du resa till Goa?



Ska du resa till Goa och vill bo lite extra lyxigt så ta in en natt på Nilaya Hotellet. Designad atmosfär med en mystiskt och fantastisk tillvaro. Det är byggt i ett gammalt portugisiskt fort och flera hollywoodstjärnor har tillbringat sin tid där. De har bl a "The Domed Hall" där du kan sitta och lyssna på musik och ligga och titta på stjärnhimmlen i taket. Det är inte gratis, men kanske kan vara värt åtminstonde en natt.


Pris: fr. ca 2880:-/per natt


Dekorhus



Här av vi ett hus som jag förälskat mig i. Jag älskar utformningen. Husmodellen heter Moa och kommer från Dekorhus. Vill ha vill ha. Huset levereras i byggsats och  det finns massor med modeller i olika prismodeller. Detta huset är på 187 kvm, 5 rum och kök. *Suktar*


Pris: För Moa 885.600:-


Ballo

 

Jag är bara för himla förtjust i Normann copenhagens nya toalettborste "Ballo". JAg tror nog att den kommer få komma hem till mig så snart som möjligt.

Du hittar den hos b la Designonline.


Pris: 479:-


Sötingar


Jag gillar att köpa fåniga tillbehör. Bananfodral har ju funnits länge nu och jag är en person som faktiskt aldrig tar med mig bananer någonstans. Men nu kanske jag får en annledning att göra det när jag äntligen köpte mig ett. Den störta annledningen till att jag köpte det dock är väl att det var uberbilligt och jag hade inget helt enkelt. (jag som brukar vara så ekonomisk). Sen kunde jag heller inte låta bli de söta ankplåstrena som låg och trånade mig i korgen.

Jag som redan var kär…

 

Här har jag gått och trånat ganska länge efter Vipps orginala fina tvålpump, men inget köp har det blivit av. Och nu så går de och släpper väggfasta modeller helt plötsligt som kostar ännu mer. Ja jag blir ju inte annat än knäsvag, och en aning tjurigare=).

Man hittar dem hos Dansk Design.


Pris: 1.095:-


Carlashes

 

Ja man brukar använda ett utryck som säger "mycket ska man höra innan öronen ramlar av", just nu vill jag kanske använda det uttrycket på ögonen istället. Hur tjejigt är inte detta, vem i herrans namn går verkligen och köper ögonfransar till sin bil? Tja, nu ska jag inte sitta här och skratta, en dag kanske jag vaknar upp och får för mig att det är ganska roligt att ha.

Man kan t om få fransar med en "kristalleyeliner".


Pris: ca 25 dollar


Yankees dofter även hemifrån..

 

Yankee ljus vet väl de flesta om nuförtiden. De har blivit lite lyxiga mot vanliga ljus man kan köpa och är du en av dom som älskar dem, så borde det ju älskas ännu mer att det även finns bildoft att hänga upp, när man ska iväg och fara. Finns i en eller 3 pack och Myshandla.


Pris: fr. 39:-


Härliga duschdraperier

 

Spanska kjolar, tyll, härliga utebarer utomlands någonstans varmt. Ja mycket kommer upp i huvudet när man ser dessa duschdraperier från Anthropologie. För er som gillar fluff i badrummet finns dessa att dekorera med.


Pris: 98 Pund


Känn dig säker med stil…


Jag tycker för det första att det är rent ut sagt för jävligt att man ens ska behöva ha ett överfallslarm, man ska kunna vara säker när man går ute. Men tyvärr ser inte samhället ut så och för att man ska känna sig en aning säkrare, så kanske man skulle investera i ett överfallslarm av något slag. Hos Feel Safe kan man hitta en himlans massa olika modeller,  och visst är det väl så att man alltid fastnar på dem som är en aning finare och en aning sötare. De ger dessutom lite sken av att bara vara en vanlig nyckelring. Finns i massor av olika prisklasser.

Vårnyheter hos Helena Berggren


Visst klingar det härligt med "vårnyheter". Snön är fortfarande närvarande, mycket väl dessutom. Man tror aldrig det finns någon ände och flingorna fortsätter falla. Hurra för de som älskar snön och mindre glädjande tjut från de (som jag) som faktiskt är ganska less på eländet. Man längtar efter vår och fågelkvitter och att få se gräset igen. Visst passar det dock bra och se alla glatta färger och nya fina berlocker hos Helena Berggren då! Nytt för våren är blommor,kronor,hänglås och hjärtan. Jag blev ju lite extra förtjust i "Kompishjärtat" som helt enkelt skapats för vänner att bära. Varför man alltid varit förtjust i sådana smycken kan man ju undra, men det är en fin gest och jag gillar det! Vill också lägga in en liten notis om ett annat hjärta som också finns att köpa genom Helena, och medför att du skänker 50:- till Rädda Barnen i samma veva.

Waterbuoy

 

Dagens roliga är nog denna nyckelring som kommer från I want One Of Those och är speciellt anpassad för dem som är mycket på sjön och kan vara lite fumliga. Är det så att du råkar tappa denna i sjön så har denna en inbyggd ballong som gör att dina nycklar lätt flyter upp till vattenytan igen och du behöver inte vara inneboende hos nån annan ett tag:)


Pris: ca 100:-


Surfpillow



Ja många gånger funderar man på å köpa sig en sådan här kudde för laptopen då man gärna sitter i både soffa och säng och surfar. Då kommer det ju in en massa damm och den blir varm. Länge har det funnits kuddar på marknaden just för detta ändamål, men denna är jag lite extra förtjust i. Känns estetiskt stilren och lite extra fin med sina prickar. Dessa kan man hitta hos Bosign i olika färger.


Pris: 295:-


Edet Design Edition



Ja vem är inte förtjust i 10 Gruppen? Ja jag är väldigt förtjust iallafall och nu när Edet har släppt en serie med toalettpapper i 10 gruppens design, blir jag bra sugen att kuta till affären. Dessutom om man köper 2 paket så får man 25% rabatt i Edet design webbutik. Köper man ett paket så får man 10%. Det ni.

Läs mer här.


Prince



Jag letar efter snygga klockor då och då för att jag igentliegn kanske skulle behöva en armbandsklocka, detta är verkligen en kandidat. Riktigt snygga armbandsklocka som man kan hitta hos Tic Toc.

Fatboy Bags



Nu kör Fatboy förutom alla sin sittmöbler, även väskor i alla dess modeller och storlekar. Allt från necessärer till handväskor. Det finns ju faktiskt en och annan godbit så kolla in sortimentet som du för övrigt kan köpa direkt på Fatboys sida.

Mystofflor



Nästa vecka kommer dessa tofflor finnas med i den nya kollektion från Emma Jay i Sydney. Tyckte det såg urmysiga ut, en aning 20-tal, en aning pinuppa och en del vart mys. Emma Jay´s produkter hittar du här.

Rosendahl Watches



Rosendahl har börjat med armbandsklockor och vilka färger sedan! Finns i 6 knalliga färger + svart. Så härligt varje gång man ser färgglada accessoarer. Dessa finns att köpa hos Dansk Design och är designade av Bo Flemming Hansson.


Pris: 3.995:-


Crazy Chickz



Hittade en sida när jag surfade omkring som säljer enorma smycken helt enkelt. Gillar du större smycken med massor av bling bling så är verkligen detta de ultimata. Besök Crazy Chicks för fler smycken!

Hasbeens



Jag skulle mer än gärna trava omkring med en klonkande ljud i dessa "träller" från Hasbeens. Gärna ett par ljust rosa som ovan är ju aldrig fel. Så här mitt i vintertid och Snön fallit så känns det kanske en aning suspekt bara att tänka på dessa för mina tankar börjar genast dra iväg till ljumma sommarkvällar med mina Hasbeens "Täckt High".

För er som inte kan hålla er till sommaren och vill ha dem och trava omkring hemma i istället, så finns de att köpa hos just Hasbeens;)


Pris: För modellen ovan 995:-


För uthålliga..



Ni har väl  inte missat CoolStuffs "paint" pussel helt enkelt. För dig som har tröttnat på mönster och vill ha en utmaning så köp denna spillda färgpöl och roa dig;) Kommer i en liten målarbruk!

Troféer



Härliga djurhuvuden att sätta upp på väggen kan du nu hitta hos Inreda. De finns som älg, elefant och Tiger. Tigern är ju riktigt härliig i mina ögon, vilken föredrar ni?


Pris: fr. 1.200:-


På gång…



Om en vecka ungefär åker Fröken med sambo på en veckas semester och då kommer även bloggen ha lite semester.

Jag håller iallafall på letar praktiska prylar att ha med sig och lite roliga sådana också. Jag älskar ju roliga detaljer;) Ovan är lite roliga prylar från Fluffbabes som jag tycker är himla myisga. Vad sägs om ett passfodral med söta voffsingar? Eller kanske en rosa pudel som namtag till din resväska? Eller helt enkelt något som är självklart för mig som är extremt klumpig ibland, blingade plåster:)

Btw så har Fluffbabes rea just nu så passa på och fynda!


Fiducia



Åh vad jag associerar till barbapappafamiljen när jag ser dessa magnetiska vaser designade av Louise Campbell. Så löljligt mysiga! Alla säljs tillsammans och kan användas som antingen vas eller ljusstake. Vilket mysigt habegär som börjar sippra in i mitt shoppingberoende. Hela kitet finns att köpa hos Scandinavian Design.


Pris: 1.500:-


Philippa Green


Oj Oj Oj vad jag har gått och förälskat mig i Philippa Greens armband. Jag vill ha allihopa, och som jag nämnt tidigare, använder jag ändå aldrig knappt smycken. Men kärleken kan infinna sig ändå. Alla dessa finingar finns att köpa hos Unnamei Eco Living.


Pris: fr. 635:-


Block Design



Engelska Block Design
är ett företag som specialiserat sig på att skapa vackra saker i Akryl. Allt från vaser till smycken och bläckbehållare för den gammaldagsa. Tanken är att kunna spegla färgerna som finns i varje produkt och visst är ett genomskinligt material bästa sättet att göra det på. Jag gillar verkligen den enkla smyckeskollektionen de har. Kolla in dina favoriter.

Plastblinbling


Designista har fått in lite tuffa ringar som är gjorda i plast. Bygg ihop ditt eget sagolandskap med alla dessa söta och och roliga ringar. Det finns som t ex Ekorre, Svamp, träd och jag en himla massa sötingar att välja mellan. Riktigt Kitschigt enligt mig!


Pris: 95.- styck.


Not For Sale



"Människohandel pågår dygnet runt i hela världen. Till Sverige transporteras årligen hundratals kvinnor och barn för sexuellt slaveri. Vart och ett av dessa fall innebär en personlig tragedi. Handeln med människor har en klar koppling till andra former av internationell organiserad brottslighet, såsom narkotika – och vapenhandel. Samverkan mot Trafficking har till uppgift att med gemensamma krafter motverka människohandeln.

Som ett led i kampen mot människohandeln har Dangerous Goods formgivit smycket ”Not for sale”. Detta till förmån för brottsoffer utsatta för människohandel. Minimum 60 kr av varje sålt smycke kommer att gå till en fond som startas av Samverkan Mot Trafficking och avsikten är att, i första hand, göra insatser där samhällets resurser inte räcker till. Det kan handla om mammor utsatta för människohandel, som stannar i Sverige en längre tid för att vittna. Hemma väntar kanske ett eller flera barn. Här behövs ofta omedelbar hjälp, såsom mat och kläder. Konkreta insatser kan vara avgörande för att de utsatta kvinnorna skall få kraft till att återta kontrollen över sina liv. " (Text: Satine.se)

Köp halsbandet "Not For Sale" för att motarbeta människohandel i Sverige! Det finns att köpa hos Satine.


Pris: 150:-


Olydig




Hm, borde man få ha sånna här vackra necessärer om man har varit olydig? Självklart! Jag vill ha dem allihop, hatar när det blir ås att man måste välja. Finns så himmelens många vackra hos just Olydig. Shoppa nu inte ihjäl er! Vet ni vad det bästa är? Det är fraktfritt!


Pris: 200:-


U Care



Om du köper ett armband hos Inreda så hjälper du till med att hjälpa barn som ar det svårt i Brasilien. Av priset doneras 100.- direkt till ett hjälpcentra som heter Cemear.


Pris: 425:-


Osnodd



Hur många gånger har man inte varit orolig att man ska bli av med plånboken i sin väska även att man väl är medveten om sin väska hela tiden. Nuförtiden går det inte att lita på sitt egna ordningssinne för det finns månag klåfingriga och hemska människor som är snabba som tusan. Räddningen kan vara linan Osnodd som är designad av Petra Wadström. Den håller i alla dina värdesaker. Finns att köpa hos Stickspåret.


Pris: 65:-


Nytt hos Platina


Himla läckra nya smycken hos Platina. Gillar döskallen trots att jag inte skulle ha på mig den så är den vacker på nåt sätt. Ringen är designad av Tobias Andersson. Brosherna är ju ganska smidiga också så slipper folk undra;) De är designade av Auli Laitinen.


Pris: Ring 2.900:-, Broscher 240:-


Kompakt



För dig som inte gillar ha ett enormt fotbad som står och tar en massa plats kanske du skulle satsa på en uppblåsbar modell! Den finns att köpa hos Formodesign.


Pris: 110:-


DogEared



Ja, jag och mina kärlekar små. Om jag ändå inte hade så många kärlekar så kunde jag köpa mig ett halsband från DogEared. Underbart söta och små och alla har de ett budskap som tillhör. De finns att köpa hos KyssJohanna.


Pris: fr. 250:-


Jeanette Kiviniemi




Så enkla men ändå så lockande smycken som designas av Jeanette Kiviniemi. Kolla in hennes sida och följ med när nya smycken kommer upp.

Calou Clogs


Sånna himla söta lackade träskor, så mysiga att lufsa omkring i när sommaren kommer. Very Cute. De kommer från Calou Clogs Sweden och finns att köpa hos Sko Outlet, där de även har lite andra roliga och fina skor till outlet priser.


Pris: 350:-


A.k.a Design


Tänk att man med mycket små medel kan få ett så enkelt smycke att vara så lockande? Himla tjusigt set designat av Anna Andersson från A.k.a Design. Setet heter "Black Eye" och kan köpas hos Designonline.


Pris: Örhängen 295:-, Halsband 795:-


Änglalik Ring


Så vacker men ändå så enkel denna ringen är. Skulle jag inte tacka nej till. Den finns att köpa hos Eccentric, priset är dock lite maffigt för mig, som sällan använder smycken, jag blir mest bara förälskad i dem.


Pris: 1.600:-


Giftastankar?


Det finns många ringar att välja mellan ute i handeln, men är du som jag, som kan tycka att det är så genomtrista eller har du kanske en lite tanke själv? På Kalevala kan du designa din egna ring. Passa på att göra de, med tanke på hur länge du ska bära den. Man kan skriva sin älskade namn på den eller precis vad du än vill kanske? Så här blev min ring i vart fall.


Pris: 5.610:- för min version med diamant och lång text.


Julia Roberts för Armani


Julia Roberts har infört ett samarbete med Giorgio Armani för att samla in pengar till världen aidssjuka. Därav har hon designat ett armband som ska säljas till förmån och för att hjälpa. Det finns i ett brunt för killar och ett rött för tjejer. Armbandet finns att köpa på Armanis hemsida.


Pris: ca 1.225:-


Etsy



För dig som älskar handgjorda saker, som har sin egen prägel och i majoritet finns det faktiskt ingen som är precis lika dan som den andra, ska du kolla in säljportalen Etsy. Där kryllar det av handgjorda saker om andra har skapat som du kan köpa. Kan inte sluta surfa runt där, de är nästan lite spännande. Vad sägs om det vackra halsbandet "Heart of glass kanske?

Pris: ca 200:-


Familjeträd


Vacker idé för smycke. Hedra din familj genom att ha dem runt halsen. Bassmycket är ett blad med en pärla. Sen kan du lägga till så många blad du vill beroende på hur stor din familj är. Eller varför inte ha ett med din älsklings namn på. Valfriheterna är många. Du kan köpa dessa halsband genom Familjesmycken.


Pris: fr. 690:-


Manolo + Marimekko


Jaha, då var det dags för nästa kärlek efter kärleksaffären mellan Marimekko och H&M. Den nya "partner in crime" är Manolo Blahnik som till våren har ett samarbete med Marimekko i sin nya skokollektion. Jag vet inte vad ni tycker, men skorna är ju faktiskt inte bland de vackraste jag sett, och jag är sko-oman. Men visst är det en aning roligt!

Cookies anyone?


Ända sen för alltid känns det som, har jag alltid varit känd som "kakmonstret" speciellt när jag var liten. Älskar kakor och äter hellre det än godis. När jag fick syn på dessa halsband från LaNinja så blev jag ju supersugen på kakor. Visst ser dom goda ut;). Finns som choklad eller vaniljmodell.


Pris: 149:-


Hemlig kärlek?


Är du lite blygsam eller älskar du bara. Köp detta halsband från Eccentric. Det är som en berlock med ett rött hjärta i skinn på. Inuti fylls berlocken med oxiderade bokstäver som tillsammans bildar din älskades namn.


Pris: 2.400:-


Thread Spool Necklace


Okej, dagens mest onödiga men ändå kitschigaste halsband kommer från Victoria & Albert Museum Shop. Skulle vara hur lätt som helst och skapa själv. Men idén är ju lite rolig. Finns även som Brosch.


Pris: ca 425:-


Lyx till bebben?


Nu har det kommit ut superläckra nappar till din bebis. Men man vet ju hur de där napparna kan flyga sin kos när man ibland har en ilsk liten bebis, så glöm inte att köpa "senilsnöre" för att få behålla dem så länge som möjligt. Napparna kommer från Elodie Details och finns att köpa i deras webshop och kommer i en snygg liten presentask.


Pris: 299:-


Amour Envelope Necklace


Fantastiskt vackert halsband i Vintage stil som är som en liten handväska med texten amour inne i sig. Eller skriv nåt annat vackert kanske och ha runt halsen. Halsbandet finns att köpa i Victoria & Albert Museum Shop.


Pris: ca 640:-


Fina Innetofflor


Ingela Berntsson har skapat vackra tofflor för ett vacker hem och varma fötter;). Nu när det börjar bli kallt är ju raggsockor och tofflor ens bästa vän. Skulle gärna vilja ha mig ett par av dessa. De kommer från Växbo Lin.

Pris: 998:-


RSS 2.0